„Галъп“: Расте доверието към Слави и Румен Радев

64,3% от българите зад президента, служебният кабинет високо оценен

Политика
14:23 - 25 Юли 2021
4929
„Галъп“: Расте доверието към Слави и Румен Радев

Общата оценка на служебния кабинет е положителна – 58,9% го одобряват, 28,8% не го одобряват, а останалите се колебаят. Това показват данните от последното проучване на „Галъп интернешънъл“, проведено между 30 юни и 7 юли.

От агенцията уточняват, че одобрението за служебното правителство преобладава при всички изследвани обществени групи, с изключение на привържениците на ГЕРБ. На практика тази оценка е реципрочна на оценката на предходния кабинет и показва обществено успокояване, уточняват от „Галъп интернешънъл“. Личното доверие към президента Румен Радев, който излъчи служебния кабинет, е 64,3%, а недоверието е 22,2%. 12,5% се колебаят, а 1% не са чували за Радев.

„Основните опоненти на Радев са привържениците на ГЕРБ. Доверието в Радев в последните месеци на практика расте – вероятно причината са именно действията на служебния кабинет“, коментират от агенцията.

Изследването е проведено „лице в лице“ с таблети между 30 юни и 7 юли сред 1010 пълнолетни българи в рамките на ежемесечната независима изследователска програма на „Галъп интернешънъл болкан.