„Гранична полиция“ получи дарение за противодействие на трафика на хора

Новини
17:52 - 04 Октомври 2023
1899
„Гранична полиция“ получи дарение за противодействие на трафика на хора

Директорът на ГДГП главен комисар Антон Златанов прие дарение от международната неправителствена организация „Операция подземен железопътен път“. Дейността на тази американска организация е посветена изцяло на борбата срещу трафика на хора и детската експлоатация, като за целта тя взаимодейства с правоприлагащи служби по целия свят.

Ключовете за автомобилите бяха връчени на официална церемония на директора на ГД „Гранична полиция“ от Анн Хърст, представител на организацията. На събитието присъства и Джаред Гаст - аташе и представител на американската служба за митническа и гранична охрана в посолството на САЩ в София, съобщиха от МВР.

Главен комисар Антон Златанов изтъкна, че противодействието на трафика на хора е един от приоритетите за ГД „Гранична полиция“ и служителите редовно осъществяват оперативно-издирвателна дейност по превенция, предотвратяване, пресичане и разкриване на лица и групи, извършващи трафик на хора. Подчерта, че дарението ще повиши възможностите им за постигане на целите, свързани с ефективното противодействие на това престъпление.

Анн Хърст заяви, че трафикът на хора е международен проблем и целта на нейната организация е подпомагане на изградения капацитет в Гранична полиция за противодействие на този вид престъпна дейност.