„Густо ми е, Велков” драпа за кмет

Политика
14:56 - 02 Септември 2019
6847
„Густо ми е, Велков” драпа за кмет

„Густо ми е за Кючука”! С такъв слоган драпа за власт на предстоящите местни избори репортерът от „Господари на ефира” Илиян Велков, познат повече като „Густо ми е, Велков”.

Кандидатурата му за кмет на район Южен бе обявена днес от адв. Георги Колев, който преди няколко дни официално влезе в битката за градоначалник, издигнат от ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски“. Велков работи като журналист от 14 години, популярен е като едно от лицата на телевизионния формат „Господарите”, напомни podtepeto.com.

„На журналист, лекар и адвокат трябва да се казва всичко, защото после стават грешки. Когато дълго си работил в полза на хората с такава професионална експертиза е време да излезеш и да кажеш това, което мислиш”, каза адв. Георги Колев и представи Илиян Велков пред колегите му.

„ В последните 14 години заставам на страната на хората. Сега отново ще работя на тяхна страна. Роден съм, израснал съм и живея в Южен. Знам проблемите на района. Искам не само да ги показвам, но и да ги решавам. Натрупах опит, от пет години ръководя екип и взимам решения”, каза за себе си кандидатът за кмет на Южен.

Той подчерта, че жителите на района искат цените на имотите им да бъдат високи, но това ще стане, ако проблемите на квартала бъдат решени. Разчита на електоралната подкрепа на млади и работещи пловдивчани, които, по думите му, сега имат избор. „Густо ми е за Кичука”, каза с препратка към репортерския си псевдоним от Господарите Илиян Велков. „Бил съм честен в последните 14 години и това ще продължи”, зарече се репортерът.

„Отворили сме листата за хора с всякаква експертиза, без партийна украса и политическа обремененост. Сега е времето Пловдив да се промени, защото в противен случай ще загубим може би десет години. Най-големият плюс на кандидатите ни е, че нямат политически опит. Посочете политик с опит, който е свършил нещо. Опитът на политиците е свързан с горчивия опит на гражданите. Затова и всички наши кандидати ще са абсолютно нови за политиката лица. Сега е времето да обединим този град около нашата цел, защото иначе всичко е от ден до пладне. Длъжен съм да си кажа, който иска да ме чуе”, каза кандидатът за кмет Георги Колев.

Велков е убеден, че с правилната стратегия Южен може да се превърне в пловдивския Бевърли Хилс, като едно от предимствата на района е, че е насочен към планината.