„Хуауей” удвои заплатите за октомври

Повод за бонуса е „самоотвержената” съпротива на служителите срещу САЩ

Техномания
15:46 - 12 Ноември 2019
2070
„Хуауей” удвои заплатите за октомври

"Хуауей" (Huawei Technologies) реши да награди персонала си с богати бонуси за показана "преданост" при отблъскване на натиска върху китайската компания, идващ от САЩ, съобщи във вторник агенция Nikkei Asian Review, след като тя успя да се сдобие с информация за вътрешната комуникация между служителите на технологичния гигант.

Високи бонуси към заплатите в "Хуауей" ще бъдат дадени на всеки от 194-те хиляди служители с рейтинг на резултатите над "C" и които са без нарушения на сигурността на информацията в 170 страни по света, където оперира технологичният гигант.

"През 2019-а година компанията и всичките ѝ служители бяха изправени пред извънредни външни предизвикателства. След одобрение от президента на компанията ще бъде изплатена специални парични награда за преданост и самоотверженост", се казва във вътрешно съобщение на "Хуауей", изпратено до служителите на компанията.

Според китайските медии инженерите в технологичния гигант ще получат допълнителен бонус от 2000 долара. Междувременно "Хуауей" се обърна към чуждестранни видни журналисти, предлагайки им пакет за заплата от 200 000 долара за поемане на ролята на връзки с обществеността в опит да се подобри имиджа на компанията в световен мащаб, предаде БНР.