„Хюриет”: Български граничари са пребили и ограбили 187 имигранти

Крими
17:03 - 19 Април 2022
2542
„Хюриет”: Български граничари са пребили и ограбили 187 имигранти

Български гранични ченгета са пребили, ограбили и върнали в Турция заловени нелегални имигранти. Това твърдят самите бежанци, пише електронното издание на турския вестник „Хюриет“.

„В Къркларели на българската граница са заловени 187 нелегални имигранти, някои от които голи и без обувки. Те твърдят, че са били пребити от българската полиция и че са били изтласкани в Турция, след като са били взети ценностите им“, съобщава изданието.

В публикацията се уточнява, че на чужденците са се натъкнали екипи на провинциалното командване на жандармерията в Къркларели по време на патрулиране в района между област Кофчаз на турската граница с България.

Имигрантите са от Афганистан, Сирия, Мароко, Тунис и Иран, пише „Телеграф“.

„Други имигранти също заявиха, че са преминали от Гърция към България, където са отишли нелегално, и казаха, че българската полиция ги е заловила.

Разследването на имигрантите от жандармерията продължава. Властите посочиха, че движението на имигранти се е засилило през последните дни по българската граница и заявиха, че мерките за сигурност са засилени“, съобщава още „Хюриет“.