„И верният отговор е…“

Луиза Григорова, Христо Пъдев и Боряна Братоева се впускат в криминално-битова „винкел“ комедия в Театро отсам канала

Култура
12:01 - 20 Октомври 2024
5003
„И верният отговор е…“

Една изневяра, трима пламенни перничани, един любим отбор и една мечта, събрани на едно място, с обещание за много смях и неочакван край. На 21 и 22 октомври в Thѐatro (Театро отсам канала) ще се състои премиерата на най-новата постановка „И верният отговор е…“, продуцирана от „Break a leg“. В ролите на главните герои Деси, Оги и Славка се превъплъщават Луиза Григорова-Макариев, Христо Пъдев и Боряна Братоева.

Комедията на режисьора Мартин Каров ще ни хвърли в живота на Деси (Луиза Григорова-Макариев) – 33 годишна луда фенка на “Стани богат” от Перник. Тя е щастливо омъжена за Оги (Христо Пъдев) - бивша млада надежда на “Миньор Перник“. Деси е главен готвач на най-посещаваното заведение в центъра на града, изключително любознателна и с огромна страст към науките.

За разлика от нея, съпругът ѝ смята, че всяка информация, която ни се предоставя чрез книги, телевизия и интернет, цели да ни заблуди и всичко е конспирация. Този сблъсък на интереси не им пречи обаче да живеят щастливо. Но мечти като тази се сбъдват само по сериалите. Една неочаквана ситуация и едно обаждане преобръщат всичко.

Ще стигнат ли героите до верния отговор и кой е той, разбираме в криминално-битовата „винкел“ комедия „И верният отговор е...“. Защо криминално-битова? Може би Славка (Боряна Братоева), сестрата на Деси, ще ни разкрие?

Музиката към спектакъла е на Свилен Ноев от група „Остава“, сценографията и костюмите са дело на Елис Вели.

„Break a leg“ е продуцентска компания, насочена към сценичните изкуства. От екипа споделят, че целите на „Break a leg“ са да среща публиката със смислена и качествена драматургия, поднесена по забавен и интригуващ начин, посредством едни от най-добрите артисти на българската театрална сцена.

Компанията е създадена през май 2023 г. от Луиза Григорова-Макариев и Александър Сано, като стартира с първия си успешен проект "Отблизо", който за по-малко от година се изиграва на сцена 48 пъти и се среща с близо 20 000 зрители. Следващата продукция на компанията е го представлението "Пистолет в торнадо" - моноспектакълът, който веднага привлича вниманието на публиката и критиката и получава две награди „ИКАР“, за „Водеща женска роля“ за Весела Бабинова и „Най-добро представление на публиката“ за „Break a leg“.