„Икеа“ изтегля от продажба опасна игра

Компанията приканва потребители да преустановят употребата на BLÅVINGAD поради евентуално нараняване при поглъщане на малки предмети

Актуални новини
16:24 - 21 Март 2023
3341
„Икеа“ изтегля от продажба опасна игра

Компанията „Икеа“ приканва всички потребители, които имат игра „риболов“ BLÅVINGAD, да преустановят нейната употреба поради евентуално нараняване при поглъщане на малки предмети, както и да се свържат с „Икеа“ за възстановяване на пълната ѝ стойност.

От компанията посочват, че разработват продуктите си, като прилагат строга програма за оценка на риска и тестването, за да се уверят, че те са в съответствие с всички приложими закони и стандарти на пазарите, в които се продават.

Въпреки това до вниманието на компанията достигна, че малките нитове на играта може да се разхлабят, което евентуално би довело до опасност при поглъщане на малки предмети, особено за по-малките деца. Поради тази причина играта „риболов“ BLÅVINGAD се изтегля. До момента няма съобщени случаи на наранявания, пише в съобщението. 

Играта може да бъде върната във всеки магазин на „Икеа“, където пълната сума за закупуването ѝ ще бъде възстановена. Не е необходимо представяне на касов бон.

Повече информация ще намерите на страницата www.IKEA.bg или на безплатния телефон на компанията 0800 45 800.