„Дженерал мотърс“ и „Форд“ се връщат към бензина

Автомобилостроителнити корпорации са принудени през последните месеци да отложат инвестициите в електрически превозни средства

Новини
17:15 - 19 Април 2024
4723
„Дженерал мотърс“ и „Форд“ се връщат към бензина

Американските автомобилостроителни корпорации са принудени през последните месеци да отложат своите инвестиции в електрически превозни средства и да намалят разходите си.

Това става на фона на забавяне на търсенето на електромобили в световен мащаб, засилващата се конкуренция от страна на китайските автомобилни производители и поскъпването на кредитирането в САЩ. На този фон компании като "Дженерал мотърс" (General Motors) и "Форд" (Ford) се съсредоточават върху продажбите на автомобили с бензинови двигатели, които формират по-голяма част от печалбите им, предаде Ройтерс.

През миналата година компанията "Дженерал мотърс" е доставила 2,1 милиона превозни средства на китайския пазар, почти наполовина по-малко от 4,04-те милиона, продадени през 2017 г.  

Корпорацията разчита да компенсира този спад чрез засиленото търсене на своите пикапи и спортни високопроходими автомобили (SUV) в САЩ, както и на колите от марката "Шевролет" (Chevrolet), посочва Ройтерс.

От своя страна "Форд" залага на продажбите на своите камиони, задвижвани от двигатели с вътрешно горене, както и на своите бусове и други специализирани превозни от серията "Форд про" (Ford Pro).