„Калвин Клайн“ има нов директор на колекциите

Мода
15:59 - 30 Май 2024
2189
„Калвин Клайн“ има нов директор на колекциите

Модната къща "Калвин Клайн" се завръща на подиума с нов директор на колекциите, съобщи АФП, позовавайки се на изявление от страна на компанията. Постът се поема от италианската дизайнерка Вероника Леони, работила за "Жил Сандер", "Селин", "Монклер", "Роу". Леони има и собствена марка - "Куира". 

Вероника има възможност да започне нова ера в историята на "Калвин Клайн", се казва в изявлението на директора на компанията Ева Серано. 

През 2016 г. белгийският дизайнер Раф Симънс беше назначен в "Калвин Клайн", но присъствието му не беше оправдано от продажбите. Компанията PHV, притежаваща "Калвин Клайн", както и друга голяма американска марка - "Томи Хилфигър", беше принудена да сложи край на линията за продукти от висок клас Calvin Klein 205W39NYC.

Вероника Леони, която също е цитирана в съобщението на модната къща по повод назначението, споделя, че ще постави акцент върху стила и креативността. 

Концернът PHV купи марката "Калвин Клайн" от нейния основател - дизайнера Калвин Клайн, през 2003 г. Продажбите на марката за 2023 г. в цял свят възлизат на около 9 млрд. щатски долара.