„Карнавалът на животните" по музика на Камий Сен-Санс радва малките зрители в Софийска опера

Премиерата на новия детски спектакъл е на 2 февруари

Култура
11:05 - 22 Януари 2024
1611
„Карнавалът на животните" по музика на Камий Сен-Санс радва малките зрители в Софийска опера

Софийската опера подготвя нов спектакъл за малките си зрители. Премиерата на „Карнавалът на животните" по музика на Камий Сен-Санс е на 2 февруари, научи Lupa.bg от операта.

Режисьор е Юлия Кръстева. Стиховете са на Ваня Иванова, която е и сценарист, заедно с Юлия Кръстева. Диригент е Стефан Недялков. Художник е Елена Шопова, хореография и пластика – Екатерина Петкова, мултимедия – Елена Шопова.

Действащите лица са Мая – Анна Вутова, кукувичката – Рада Тотева, Йоана Динева, магарето Дългоушко – Красимир Динев, Пламен Гранжан, лъвът – Калин Душков, Филип Иванов, костенурката – Диана Генова и Цветиана Костова, слонът – Георги Джанов и Даниел Атанасов, пингвин – Фей Шамс и Мария Носикова, Джара – Кирил Иванов, орисници и асистенти на Джара – Елена Кожушкова и Иоанна-Микаела Димитрова, Тошко – Филип Иванов и Даниел Атанасов.

Мая е едно любознателно дете, което много обича животните и иска да разбира езика им, за да разговаря с тях, да узнае дали хората ги разбират. Лъвът й дава ценна дарба и тя вече може да си говори с животните и да узнае какво ги тревожи.

Чрез музиката на Сен-Санс децата ще научат за слона, кенгуруто, папагала Кеа, птицата Киви, жълтоокия пингвин... Ще разберат, че има опасност да погубим земята, ако не се грижим за опазването й. Но всички са уверени, че Мая ще помогне това да не се случи, защото тя ще напише книга  и всички ще проумеят какво мислят животните – за това как земята ни да бъде опазена – и децата, и родителите им, и всички хора по света, споделят от Софийска опера.