„Кауфланд“ инвестира над 1 млн. лева в каси на самообслужване

Новини
13:19 - 15 Април 2024
12126
„Кауфланд“ инвестира над 1 млн. лева в каси на самообслужване

"Кауфланд - България" (Kaufland) сложи каси на самообслужване във филиала в Перник, в квартал "Христо Смирненски", съобщиха от веригата. Решението е част от инвестиционната програма на ритейлъра за 2024 г., според която над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани целево в каси на самообслужване в цялата страна.

През настоящата година компанията планира да добави десет нови зони за самообслужване и да разшири още пет съществуващи. Така на разположение на клиентите ще бъдат общо над 80 нови каси, които ще бъдат поставени в нови филиали или в такива, на които им предстои модернизация. От първото внедряване на касите през 2021 г. във филиала в кв. "Банишора" в София до днес веригата разполага с общо 229 каси за самообслужване в 36 магазина в цялата страна.

Според компанията интересът към касите за самообслужване от страна на клиентите расте с всяка изминала година. На тях могат да се извършват както плащания в брой, така и с карта или с електронни ваучери за храна.

Основното предимство на касите е, че спестяват значително времето за пазаруване,

пише в съобщението. (Което не е съвсем вярно, ако купувате алкохол напр. - тогава трябва да дойде някой от персонала и да удостовери, че сте пълнолетен - б.р.)

В края на миналата "Кауфланд" разшири функционалността на касите за самообслужване, като въведе K-SCAN - услуга за самостоятелно сканиране на покупките по време на пазаруването в магазина, което също спестява време. Сканирането се извършва чрез ръчен скенер или личен телефон и регистрация с Кауфланд Кард (Kaufland Card). Плащането става бързо, чрез прехвърляне на сумата на касата на самообслужване с помощта на QR код. Регистрацията с Kaufland Card на входа на магазина е достатъчна, за да се използва услугата. Проектът все още е пилотен и се реализира в два от столичните филиали на веригата – "Банишора" и "Овча купел".