„Кока-Кола“ въвежда у нас иновативната технология за опаковки

Заменят 2 тона опаковъчно фолио годишно с картон

Новини
13:27 - 21 Февруари 2022
3088
„Кока-Кола“ въвежда у нас иновативната технология за опаковки

"Кока-Кола" (Coca-Cola) въвежда у нас иновативната технология за опаковки "КийлКлип" (KeelClip), съобщиха от българското подразделение на компанията.

Инициативата е част от ангажимента "Свят без отпадъци" за решения за опаковки, които са по-устойчиви и лесни за рециклиране. Фолиото, използвано досега за опаковането на "Кока-Кола" в мултипак от 6 кена, ще бъде заменено с картонената технология "КийлКлип", към която се прикрепват кеновете и по този начин се свежда до минимум необходимостта от допълнителна опаковка.

"С тази на пръв поглед малка промяна в опаковките ще спестим 2 тона опаковъчно фолио в България годишно и ще допринесем за реализирането на ангажимента за достигане на нетни нулеви емисии до 2040 г.", отбелязва Юрг Буркхалтер, изпълнителен директор на "Кока-Кола ХБК България".

Технологията KeelClip™ е подходяща за опаковане на мултипак от кенове с различен диаметър и височина и осигурява безопасна, ефективна опаковка без нужда от вторична пластмаса. "Кока-Кола ХБК" инвестира над 15 млн. евро в "КийлКлип", като по този начин ще спести 2000 тона пластмаса и 3000 тона въглероден диоксид годишно на пазарите си в държави членки на ЕС.