„Лебедово езеро“ открива летния фестивал „Музи на водата“ на езерото в Панчарево

Хитовият мюзикъл "Mamma Mia!" ще вдигне на крака феновете на АВВА цели 9 пъти

Култура
15:30 - 13 Юли 2023
2668
„Лебедово езеро“ открива летния фестивал „Музи на водата“ на езерото в Панчарево

Балетът „Лебедово езеро“ от Пьотър Илич Чайковски ще открие четвъртото издание на летния фестивал „Музи на водата“ на сцената на езерото Панчарево. Събитието ще се състои на 14 юли, съобщиха от Софийската опера и балет.

За четвърта поредна година езерното огледало на Панчарево ще събере емблематична музика, ефирни гласове и танцово вълшебство в “Музи на водата”. Летният фестивал ще продължи до 27 август. Форумът е в рамките на 14-ото издание на фестивала „Опера в парка“ под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова.

С балетите "Дон Кихот", "Кармина Бурана", "Сън в лятна нощ", "Кармен-сюита" и "Болеро" зрителите ще се потопят в балетната класика.

Операта „Летящият холандец“ на Рихард Вагнер ще закрие Вагнеровият фестивал, посветен на 210-годишнината от рождението на композитора, който започна на 8 юли в Софийската опера. „Летящият холандец“ ще сложи символичен финал на грандиозното събитие на 30 юли сред езерното вълшебство.

Хитовият мюзикъл "Mamma Mia!" ще вдигне на крака за поредна година любителите това изкуство с песните на АВВА цели 9 пъти. Първият спектакъл е предвиден за 9 август, а последният от тази лятна серия в Панчарево - на 27 август. С "Mamma Mia!" ще бъде закрит фестивалът "Музи на водата".