„Левски” иска мачове до 30 ноември

Футбол
20:41 - 09 Септември 2022
2939
„Левски” иска мачове до 30 ноември

"Левски” поиска от БФС мачове за първенството и купата на България да има най-късно до 30 ноември 2022 г. Това разкри старши треньорът на “сините” Станимир Стоилов.

“Изпратихме изричното си желание всички футболни състезания да приключат до 30 ноември, за да могат футболистите да имат пауза от един месец, след като са играли и тренирали девет месеца”, заяви Мъри.

“Засега никой не иска да дискутира с нас тази тема. Всички първенства приключват на 15 ноември, така че очаквам при нас да е на обратно. Имаше разговори мачовете за купата да се проведат в почивни от световното първенство дни. Нормално е още сега да изкоментираме тази тема. Добре е отсега да се знае. При нас очаквам да е обърнато с главата надолу. Нашите бразилски футболисти не са си били в държавата почти една година”, казо още наставникът на “сините”.

Световното първенство в Катар е от 20 ноември до 18 декември.

Станимир Стоилов бе попитан за коментар на темата с притеснителни факти около билетите, отпуснати от “Локомотив” (София) за левскари преди съботното столично дерби в “Надежда”. Шефовете на “железничарите” отпуснаха 1300 билета за “сини” фенове на цена 20 лева. За сравнение - при домакинството на ЦСКА бяха отпуснати 2000 билета за “червените” на цена 10 лв.

“Не мисля, че бройката, която от “Локомотив” ще отпуснат, ще повлияе на феновете. Нашите привърженици ще бъдат там и 100 билета да отпуснат. Като гледам, стадион “Локомотив” е претъпкан постоянно, явно с тази цел се правят ограниченията. Не е нормално да има за двата гранда различни цени. Трябва да питате отбора на “Локомотив” и собственика му, с когото уж се явяваме партньори. Нашият клуб стана доста добър дразнител”, заяви Стоилов.

Мъри обяви, че бразилците Уелтън и Роналдо са здрави, но просто са имали нужда от почивка.

Поради тази причина не са били на пълни натоварвания два дни, но ще играят и срещу “Локо” (Сф) - както във всички досегашни срещи на “Левски” от началото на сезона.

Билал Бари обаче получи контузия по време на тренировката в навечерието на мача в “Надежда”.

“Локомотив” направи сериозно израстване. Направиха и добра селекция. Опитват се да играят добър футбол. Проблемите обаче първо може да си създадем ние. Трябва да играем на максималното ниво”, коментира Стоилов предстоящото столично дерби.