„Майкрософт“ добави български език към приложение с изкуствен интелект

Новини
16:14 - 28 Октомври 2024
676
„Майкрософт“ добави български език към приложение с изкуствен интелект

От технологичния гигант в САЩ "Майкрософт" (Microsoft) обявиха добавянето на нови езици в приложението "Майкрософт 365 Копилот" (Microsoft 365 Copilot), като българският език е едно от последните допълнения, съобщиха от компанията с писмо получено на редакционната поща на БТА

С това общият брой на поддържаните езици става 42.

"Майкрософт 365 Копилот"  е инструмент с изкуствен интелект, който подпомага изпълнението на задачи, търсенето на информация, генерирането на творчески текстови формати и кодирането. Може да се използва в рамките на работните приложения на "Майкрософт 365", които служителите използват ежедневно, като Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams, или в рамките на бизнес чата (BizChat).

"Радваме се да обявим, че "Майкрософт 365 Копилот" вече поддържа и български език. Това е значителна стъпка в осигуряването на достъп до най-новите технологични иновации за потребителите, говорещи български. С въвеждането на усъвършенствани инструменти за изкуствен интелект на български език, "Майкрософт" не само признава уникалната култура и нужди на българските потребители, но и гарантира тяхното участие и ползи от технологичните постижения, които оформят облика на нашия свят", коментира Калин Димчев, кънтри мениджър на "Майкрософт" за региона на Адриатическо море.

От "Майкрософт" припомнят,  че стартираха "Майкрософт 365 Копилот" през 2023 г. и оттогава непрекъснато подобряват функциите му. Въз основа на обратната връзка с клиентите са направили над 700 актуализации на продукта и са доставили над 150 нови функции през тази година.