„Майкрософт” опростява старт менюто на Windows 10

Така ще улеснят потребителите по-бърз да преглеждат информацията и да се ориентират към желания от тях елемент

Новини
13:34 - 04 Март 2020
2601
„Майкрософт” опростява старт менюто на Windows 10

„Майкрософт” обмисля да направи някои промени в Start менюто на Windows 10.

По време на епизод от подкаста на Windows Insider компанията е заявила, че може да намали фокуса върху интерактивните плочки в менюто, съобщава онлайн изданието The Verge, предаде vesti.bg.

Софтуерният гигант иска да отличи "визуално Старт менюто от нещо, което е с хаотични цветове към нещо, което е по-еднородно". Това означава, че компанията иска да намали разнообразието от цветове в плочките и то да изглежда по-изчистено и семпло.

По този начин и ще се улеснят и потребителите по-бърз да преглеждат информацията в менюто и да се ориентират към желания от тях елемент. „Майкрософт” от доста време обмисля и пробва различни формати на Start менюто. Интерактивните плочки са остатък от Windows 8, където бяха въведени за пръв път като отделен интерфейс.

Той обаче не беше приет от потребителите и компанията в крайна сметка го махна от Windows 10. Като компромис тя остави плочките вътре в Start менюто, като казва, че все още харесва този елемент и не планира да го маха напълно. Това не означава, че те няма да бъдат променяни с течение на времето.

Интерактивните плочки дори липсват напълно от Windows 10X - версията на операционната система за устройства с два дисплея. Тя обаче има и доста други промени в интерфейса, които да се възползват от особеностите на този тип устройства. Затова не трябва да се смята, че задължително това ще е новият път на дизайна на Windows.