„Малки красиви неща“ събира в загадъчна игра Владимир Михайлов, Маргита Гошева, Бойко Кръстанов и Каталин Старейшинска

Пиесата ни сблъсква с реалните истории на хора, търсещи съвети от Шугар – тайнствен и мъдър глас

Култура
17:07 - 14 Октомври 2024
3820
„Малки красиви неща“ събира в загадъчна игра Владимир Михайлов, Маргита Гошева, Бойко Кръстанов и Каталин Старейшинска

Пиесата „Малки красиви неща” събира в загадъчна игра четирима талантливи и харизматични актьори - Бойко Кръстанов, Владимир Михайлов, Каталин Старейшинска и Маргита Гошева, научи Lupa.bg. Пиесата, която за пръв път се поставя в България, е по известната едноименна книга на Черил Стрейд - разтърсващ сборник с интимни истории като разрез на човешки съдби в суров и автентичен вид. "Малки красиви неща" събира зашеметяващо написани текстове за всичко - от секса и любовта до мъките на загубата. За сцена пиесата е адаптирана от Ния Вардалос, а режисьор на българската постановка е Кристина Беломорска.

Премиерните дати на „Малки красиви неща” са на 10-ти и 24-ти ноември в Théatro отсам канала, научи още Lupa.bg. Героите на Бойко Кръстанов, Владимир Михайлов, Каталин Старейшинска и Маргита Гошева ще влязат в своеобразен психологически анализ на човешките мечти, надежди, любови, страхове, болки и страдания.

Вдъхновена от превърналата се във феномен анонимна онлайн рубрика за съвети „Dear Sugar“, пиесата ни сблъсква с реалните истории на хора изправени пред различни житейски трудности, търсещи съвети от Шугар – загадъчен и мъдър глас, който през своите лични истории дава надежда и сила. Анонимният глас успява да отговори на десетки въпроси, свързани с любовта, загубата, смъртта, страха и смисъла на живота. Само един въпрос остава без отговор: Кой в действителност е Шугар?

Пиесата „Малки красиви неща“ ни отвежда в онази загадъчна вечер, изпълнена с много искреност, чувство за хумор и изненади, в която Шугар организира специално представление-игра, за да свали маската на анонимността и да даде единственото нещо, което вече искат всички – своето истинско име.

Плакат: Теодора Симова, фотограф: Николай Бекярски

Защо е толкова трудно да говорим за онези неща, от които ни боли и от които ни е страх? Защо не можем да споделим чувствата си?

Защо не успяваме да видим себе си така, както ни виждат онези, които ни обичат, и защо не можем да продължим напред, когато сме загубили най-важното в живота си? Това са само част от въпросите, които задава представлението и на които, може би, Шугар дава отговори. Какви са те – ще разберете, ако гледате спектакъла, споделят от екипа.

Преводът на пиесата „Малки красиви неща” е на Радослав Петкашев, сценографията е на Михаела Добрева, композитор е Давид Кокончев.