„Миг човечност“: Старци получиха пакети с храна

Актуални новини
15:16 - 27 Декември 2022
3004
„Миг човечност“: Старци получиха пакети с храна

Доброволците от инициативата "Миг човечност" в Кюстендил отново зарадваха възрастни хора от кюстендилските села за празниците, съобщиха организаторите.

Вече 10 години опаковат пакети със стоки от първа необходимост, обикалят възрастни хора в затруднено положение от кюстендилските села, за да им предадат своята подкрепа и вярата, че винаги има кой да чуе нуждата от помощ, разказаха доброволците.

Инициативата в района се прави поне два пъти в годината, с която участниците в акцията радват бедни хора от града и околността. Те са подготвили и разнесли вече пакети с ориз, боб, леща, олио, оцет, брашно, захар, макарони/фиде, консерви и различни сладки неща.

През тази година в благотворителната кауза са се включили и ученици от Природоматематическата гимназия "Проф. Емануил Иванов", след като сами събрали и опаковали в комплекти продуктите за възрастни хора от с. Копиловци, община Кюстендил.

"Преди повече от 13 години, ние - тогава група ученици, купихме продукти и посетихме няколко възрастни човека в Кюстендил. Днес тази група посещава над 60 села в цялата област, а участието на учениците в тазгодишната акция ни напомни за нас самите и ни показа, че има смисъл в това, което правим", коментираха инициаторите.

С акциите си младите доброволци успяха да привлекат над 2000 съмишленици в платформата TimeHeroes.org, където с дарения се включват хора от цяла България.

Всяка година преди Коледа и Великден "Миг човечност" събира продукти от първа необходимост и след това ги раздава на възрастни и нуждаещи се хора по списъци, предоставени от "Социални грижи" и кметовете на населените места в района и общината.