„Мишлен“ продава активите си в Русия

Спирането на дейностите е довело до спад от 25% в обемите през първото тримесечие на текущата година

Новини
14:31 - 26 Май 2023
1134
„Мишлен“ продава активите си в Русия

Френският производител на гуми „Мишлен“ (Michelin) съобщи днес, че продава дейността си в Русия на „Пауър интернешънъл тайърс“ (Power International Tires) - дистрибутор на автомобилни гуми в страната, предаде Ройтерс. 

Споразумението, което вече бе одобрено от местните власти, предвижда запазване на 250 работни места, разположени предимно в единствения руски завод на „Мишлен“ - в Давидово. Френската компания предупреди, че е невъзможно всички работници да бъдат прехвърлени в „Пауър интернешънъл тайърс“, така че желаещите да напуснат, ще могат да го направят „при добри условия“. 

„Мишлен“ работи в Русия от 1997 г. и стана първият чуждестранен производител на гуми, който отвори собствени производствени мощности там през 2004 година. Миналата година компанията обяви, че спира промишлените си дейности в Русия и износа от страната след инвазията на Москва в Украйна. 
 
През април „Мишлен“ посочи, че спирането на дейностите в Русия е довело до спад от 25 процента в обемите през първото тримесечие на текущата година.