„Много тъпо”: Невяна Митева подари вехти букети на майки на деца в нужда

Политика
12:38 - 25 Октомври 2021
9639
„Много тъпо”: Невяна Митева подари вехти букети на майки на деца в нужда

Предизборна изява на Невяна Митева, вицепрезидент на кандидата на ГЕРБ Анастас Герджиков, възмути искрено психиатъра д-р Цветеслава Гълъбова.

В неделния ден полковничката се срещна с родители на деца с интелектуална недостатъчност, за да чуе какви са техните проблеми и какво им е необходимо.

За да покаже колко е загрижена са съдбата на хлапетата в нужда, вицето на Герджиков подари на майките… вехтите си букети, събрани по време на предизборната обиколка из страната.

По същия начин Цвета Караянчева от ГЕРБ даряваше старите парламентарни килими на театъра в Кърджали, а на старчески домове – вехти календари.

„На Министерството на социалното подпомагане (Министерството на труда и социалната политика - б.р.) дарихме брошури, календари - те бяха от стари години, но бяха прекрасни пейзажи, български пейзажи. И те ги раздадоха на старчески домове. Това трябваше ли да го изхвърлим? Това е голямата тема”, изцепи се пред медиите Караянчева точно преди година – през октомври 2020-а.

Ето как директорът на Държавната психиатрична болница „Св. Иван Рилски” Цветеслава Гълъбова коментира издънката на полк. Митева:

Току-що по БНТ съобщиха в платените репортажи, че Невяна Митева - вице кандидатката на Герджиков, подарила на майките на децата с умствена изостаналост букетите, които е получавала досега.

И нейната приятелка Караянчева подаряваше стари килими и календари на социални домове.

Абе, политички недоносени, ментално увредените хора НЕ СА втора употреба, ясно ли ви е.

Уволнете си некадърните пиари или си признайте, че не ви пука да тези хора. Те може са нямат вашия чутовен интелектуален потенциал, но имат емоционалност, за която вие само може да мечтаете.

Много тъпо и гнусно е това, Митева, много.

Източник на Lupa.bg от средите на МО разкри, че във военното министерство полк. Митева е държала касата за събирането на помощи за деца сираци на военни.

От тази каса с парите за сирачетата редовно е купувала букети и подаръци за Цвета Караянчева, Херо Мустафа и други важни каки…