„Не съм аз”: Селски кмет обвинен, че гръмнал куче (СНИМКИ)

Не е вярно, спасих малките му, нищо повече не знам, обяви пред Lupa.bg Георги Георгиев

Общество
15:38 - 20 Юни 2022
8586
„Не съм аз”: Селски кмет обвинен, че гръмнал куче (СНИМКИ)

Кметът на старозагорското с. Могила Георги Димитров Георгиев от „Атака” блесна в кървав сюжет с убийството на бездомно куче, което престъпление се наказва със затвор.

Според чл. 325 "а" и "б" от НК „човек, който е убил или тежко и трайно е увредил гръбначно животно, например котка, куче, крава и други, може да лежи в затвора до три години и да бъде глобен от 1000 до 5000 лв.”

Пред Lupa.bg селският кмет отрече участие в зверството, за което се разчу първо във фейсбук.

„Знам, че това е престъпление, заради което мога да вляза в затвора, но ако съм го извършил. Няма такова нещо, аз отидох само да взема малките кученца, защото имало проблем. Занесох бебетата в приюта в с. Могила”, твърди пред Lupa.bg кметът-атакист.

„Не съм видял нито майката, нито съм имал пушка, нито пистолет”, обясни Георгиев. Попитан защо говори за оръжието, след като не сме споменали с какво е убито животното, кметът отвърна: „От фейсбук така тръгна, направиха ме за резил”, ожали се баш националистът.

„Не съм убил животното. Само отидох и казах на жената, в чийто двор се беше окучило, че ако мога, ще хвана бебетата и да ги оставя в приюта. Не съм видял убитото куче, нито кръв, нито нищо”, обясни Георги Георгиев.

Друга версия, обаче, твърди свидетел на убийството, който разказа във фейсбук, че е видял с очите си как в неделя вечерта кметът с още един човек гръмнали майката, хванали малките, набутали ги в чувал и тръгнали да ги давят в реката.

„Сам бях, взех кученцата и ги отнесох в приюта, не мога да кажа повече”, завърши разговора кметът на Могила.