„Номинираха” Неджми Али за председател на ДПС

Политика
14:10 - 21 Юни 2021
10567
„Номинираха” Неджми Али за председател на ДПС

Кметът на Джебел Неджми Али ли се готви да оглави ДПС след Мустафа Карадайъ? Този ексцентричен слух плъзна в медийното пространство буквално преди няколко дни.

Според клюката ДПС Кърджали и представители на най-голямата изселническа федерация в Турция са обсъждали на тайна среща евентуална смяна на титуляра Карадайъ.

Авторите на тази версия се аргументират с безупречната партийна кариера на Неджми Али – той е в движението още от младежките си години, бил е депутат, евродепутат и дори заместник-министър на отбраната. Освен това владее перфектен английски език.

Дотук добре. Само че самият Неджми Али скочи като попарен след „номинацията” му за лидер на ДПС. Той опроверга слуховете, като ги нарече фалшива новина.  

„Адски слаб опит за политическа интрига - това е появилата се анонимна дописка, според която аз, Неджми Али, кмет на община Джебел, съм щял да ставам председател на ДПС. В личен план ще отбележа, че нито сънувам, нито ежедневието ми е свързано, нито пък имам такава цел в дългосрочен план. Няма такава тема! Не съществува! Жалък опит на анонимници”, написа той във Фейсбук.

И добави, че за него председателят на ДПС е Мустафа Карадайъ. „И вчера, и днес, и утре. В партиен план – като част от отбора на ДПС, ще отбележа, че тези, които ме забъркват в интригата, просто не са в час”, категоричен е кметът на Джебел.  

Всъщност, в зародиша на интригата са местни депесари от кърджалийската организация на партията, научи Lupa.bg.

„Партийната конкуренция е безмилостно жестока, всеки е готов на всичко, за да отстрани съперника си... Чисто и просто някой е решил да вкара Али в конфликт с председателя”, обясниха бивши депутати от ДПС.