„Орлетата” оскубаха „соколите” в Благоевград

Актуални новини
20:43 - 11 Ноември 2022
2212
„Орлетата” оскубаха „соколите” в Благоевград

„Пирин” постигна важна победа в битката си за оцеляване в елита на българския футбол насред Благоевград. В първа среща от 18-ия кръг благоевградчани се наложиха срещу Спартак Варна с 3:1, а с два гола се отличи Радослав Цонев.

„Соколите“, които в предходните кръгове взеха точки последователно от Славия и Левски, остават на последно място в класирането.

Цонев откри резултата в 13-ата минута след прецизно изпълнение на фаул. Десет минути след това Преслав Йорданов стреля с глава, но Иван Дичевски се намеси решително.

В 24-ата минута Максим Ковальов отрази опит за гол на Здравко Димитров.

В 34-ата минута "орлетата" достигнаха до второто си попадение в мрежата на „соколите“ отново чрез Цонев, отбелязал пак във вратата на варненци след асистенция на резервата Вячеслав Велев.

Само четири минути след това Родни Антуи проби отдясно и от много малък ъгъл върна едно попадение за Спартак.

След почивката благоевградчани продължиха да контролират събитията на терена. В 55-ата минута Пирин си върна аванса от два гола. Велев центрира в наказателното поле, а Дичевски не се намеси по най-добрия начин и топката се озова в краката на Мартин Смоленски, реализирал третото и решително попадение за домакините. 

В 72-ата минута удар на Ивайло Климентов беше отбит от голлинията, а при добавката Антуи се разписа, но голът не беше признат заради засада.

След този успех Пирин има актив от 12 точки на 14-та позиция в класирането. Успехът за отбора от Благоевград е първи под ръководството на треньора Христо Янев.