„Отровните”: Партиите да докажат, че няма да прегърнат ГЕРБ

Актуални новини
13:03 - 05 Февруари 2021
2321
„Отровните”: Партиите да докажат, че няма да прегърнат ГЕРБ

"Отровното трио" в състав проф. Велислав Минеков, юристът Николай Хаджигенов и журналистът Арман Бабикян, изпрати предложение до всички партии за общо съгласие преди парламентарните избори с шанс за влизане в следващия парламент. 

Това, което искат е нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, да гласуват текстове, с които вадят прокуратурата от съдебната власт, както и да се отстоява евроатлантическата ориентация

Те искат предложенията им да бъдат публично подкрепени.

Ето целия текст: 

Заради очевидния неуспех да убедим основните политически сили, които имат шанс да влязат в следващото Народно събрание, да създадат общ модел или съюз срещу едноличната власт в страната, предлагаме една последна възможност за общо съгласие. Тя трябва да даде представа на българските граждани за бъдещите действия на народните представители, които те ще излъчат в бъдещия парламент.

Предложенията, които очакваме публично да бъдат подкрепени, съдържат най-малките очаквания, заложени от протестите през 2020-та година и маркират естествения цивилизационен път на България. Точките по-долу нямат идеологически мотиви, а засягат основните на демокрацията и справедливостта в страната.

Последен шанс за съгласие:

Нито една от съгласилите се партии и коалиции няма да влезе в явна или скрита коалиция с Бойко Борисов и ГЕРБ, като очевиден носител на едноличната власт в България.
Всяка от подкрепящите партии и коалиции приема добросъвестно да преговаря и гласува текстове, с които вади прокуратурата от съдебната власт и установяват контролни механизми над главния прокурор на България.
Всеки един от субектите ще отстоява евроатлантическата ориентация на страната, като отчита на първо място интересите на България. Ще защитава парламентарната република.