„Парична гаранция" на обвиняем за опит за убийство на баща си

Новини
15:37 - 08 Април 2020
1996
„Парична гаранция" на обвиняем за опит за убийство на баща си

Окръжен съд – Бургас измени взетата спрямо Николай В. мярка за неотклонение от „Задържане под стража" в „Гаранция" в размер на 3 хил. лв. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд - Бургас. Съдебната инстанция взе първоначално най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемия, с Определение от 22 януари 2020-а година.

Николай В. е привлечен в качество на обвиняем за престъпление в къща в кв. Долно Езерово, чрез нанасяне на удар с чук в областта на главата, направил опит умишлено да умъртви баща си В. В.

Престъплението, за което е привлечен като обвиняем Николай В., е тежко по смисъла на закона и за него е предвидено наказание „Лишаване от свобода" от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според защитата на обвиняемия, от направената в досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза се установява нанасяне на две средни телесни повреди върху пострадалия. В съдебното заседание адвокатът каза, че в дадените показания на пострадалия, същият изразява самокритичност към себе си като баща, по отношение на употребата на алкохол и взаимодействието с близките си.

След вземането на първоначалната мярка за неотклонение са извършени множество действия по разследването и новите доказателства не променят направения извод за наличие на обосновано предположение за възможността Николай В. да е извършил престъплението, в което е обвинен, казва в мотивите си съдебната инстанция.