„Пирати” правят кеш с името на Юлиан Вергов

Личности
17:15 - 23 Октомври 2020
2287
„Пирати” правят кеш с името на Юлиан Вергов

Името на Юлиан Вергов използва пиратски сайт, който рекламира нова “аутотрейдинг програма за криптовалути, наречена Bitcoin Era”.

Рекламата, която излиза в долния десен ъгъл на екрана на компютъра, наред с другите новини от деня, всъщност е измама, а програмата или не съществува, или не може да бъде открита в интернет, показа проверка на “Труд”.

Според информацията, написана в сайта, “Юлиан Вергов разкрил информация за нова тайна инвестиция, която правила стотици хора в България много богати, а миналата седмица се появил в предаването “Преди обед” и споделил за новата “вратичка за забогатяване”, за която той самият казва, че може да превърне всеки в милионер в рамките на 3-4 месеца”. Абсурдното в текста е, че “няколко минути, след като интервюто приключило, шефът на Българската народна банка се обадил, за да спре от излъчване интервюто на Вергов”.

Юлиан Вергов бе категоричен: “Това са пълни глупости”, а използването на името му в такъв тип реклами не е нещо ново.

Сюжетът на рекламата може да заблуди невежи интернет потребители. Авторите на рекламата са изобретателни и наместват и името на единия водещ от “Преди обед”, на когото, според информацията Вергов, “споделил тайната”.

“Александър Кадиев не можеше да повярва, когато Юлиан извади телефона си и показа на зрителите колко пари успява да спечели чрез тази нова програма за печелене на пари, за която в момента говорят всички в България”. В текста дори споменават, че са направили ексклузивно интервю с актьора, в което той споделя колко пари изкарва от програмата за криптовалути - поредната лъжа.

От измамния сайт има линк към друг сайт, от който човек можело да си купи Bitcoin Era. Като за целта той трябва да даде номера кредитната или дебитната си карта. Но ако човек напише в подобен сайт всичките си данни от кредитна карта, опитни хакери може да източат всичките му пари.

Идеята, която се крие зад Bitcoin Era, била да позволи на всеки човек да печели пари в бума на криптовалутите, освен от Bitcoin и от другите валути - Ethereum, Monero, Zcash и Ripple. Програмата “използвала изкуствен интелект, за да работи автоматично с дълги и къси продажби, така че да можете да правите пари денонощно, дори когато спите”.

На челната снимка: Скрийншот от измамната реклама