„Пирогов” и ВМА благодариха на Делян Пеевски за даренията

Общество
17:20 - 07 Април 2020
3047
„Пирогов” и ВМА благодариха на Делян Пеевски за даренията

Пет респираторни апарата вече са на разположение на екипите от Клиника по интензивна терапия на ВМА. Новата апаратура е дарена от народния представител Делян Пеевски и ще бъде използвана в един от най-тежките сектори на лечебното заведение. това съобщиха от болницата, цитирани от „Монитор”.

Междувременно УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" също е получила ново дарение- 5 респиратора от депутата Делян Пеевски и 1 от GENERALI, пишат от най-голямата спешна болница у нас.

"Благодарности към дарителите!", се казва в съобщението.

Два нови автомобила пък ще са на разположение на екипите на ВМА в битката срещу COVID-19. Дарението е прието лично от началника на болницата генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски. То бе направено от шведската автомобилна марка Volvo и официалният вносител за България – МОТО-ПФОЕ.

Дарението е безвъзмездно и е за срок от един месец. Товарният автомобил ще бъде използван за пратки от и до изолираната Катедра по инфекциозни болести, включително и за транспортиране на проби от ВМА до Националната референтна лаборатория.

"Придобивката е от особена полза, тъй като във ВМА е създадена стройна организация, а инфекциозната клиника е с много ограничен достъп за автомобили, хора и материали", казват от Военна болница.

"Наблюдава се изключителна мобилизация на всички, които искат и могат да помогнат. Днес имаме щастието да получим подкрепа и от Volvo и МОТО-ПФОЕ. Изключително сме им благодарни за безвъзмездно предоставените автомобили, които са наистина страхотни. В такива трудни времена се показва зрелостта на едно общество – зрялост, с която можем да се гордеем", заяви генерал-майор Мутафчийски.