„Планетата на маймуните“ се завръща през май 2024 година (ВИДЕО)

Лентата ни отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките

Новини
23:00 - 04 Ноември 2023
3709
„Планетата на маймуните“ се завръща през май 2024 година (ВИДЕО)

През май 2024 година е българската премиера на „Кралството на планетата на маймуните“. Един от най-успешните и влиятелни франчайзи в историята на киното се завръща на големия екран с дългоочакваната нова част от поредицата – фантастичен епичен екшън, коментират от „Форум филм“.

Действието на филма отвежда няколко поколения след управлението на Цезар, когато маймуните вече са доминантният вид, живеещ в хармония, а хората преживяват като диваци, спотайващи се в сенките. Нов тираничен лидер се провъзгласява за първия крал на приматите и започва да гради своята империя. Младото шимпанзе Ноа се отправя на опасно пътешествие, като ще постави под въпрос всичко, което знае за миналото. Ще го накара да направи избор, който ще предопредели бъдещето както на маймуните, така и на хората. 

"Кралството на планетата на маймуните" разкрива раждането на неочаквана нова заплаха, която води до сеизмични промени. Филмът разглежда темите за откривателството и различните аспекти на знанието – как то се е стопило, заедно с доказателствата за предишната цивилизация и как неговото притежание е равно на неизмерима сила.  

Първият трейлър на „Кралството на планетата на маймуните“ разкрива, че амбициозната продукция няма да отстъпва по нищо на своите предшественици и ще предложи спиращ дъха визуален спектакъл, богата драматична история и пълнокръвни герои, ефектите и маймуните отново са на Wētā FX, допълват от „Форум филм“.   

Режисьор е Уес Бол (трилогията „Лабиринтът“), по сценарий на Патрик Ейсън („Война на световете“), Джош Фрийдман, Рик Джафа („Аватар: Природата на водата“) и Аманда Силвър (Prey). В ролите са Оуен Тийг, Фрея Алън, Кевин Дуранд, Питър Мейкън, Уилям Х. Мейси. 

">