„Пощенска банка“ финализира сделката за придобиването на бизнеса на „БНП Париба Лични Финанси“

Новини
15:21 - 01 Юни 2023
2645
„Пощенска банка“ финализира сделката за придобиването на бизнеса на „БНП Париба Лични Финанси“

„Пощенска банка“, част от международната „Юробанк Груп“ (Eurobank Group), успешно приключи сделката по придобиването на българския клон на „БНП Париба Лични Финанси“, съобщиха от банката в съобщение, получено в БТА.

Считано от 1 юни 2023 г. дейността на "БНП Париба Лични Финанси" преминава към семейството на "Пощенска банка" и продължава да присъства на българския пазар под бранда "ПБ Лични финанси, част от Пощенска банка" (PB Personal finance by Postbank), запазвайки своя съществуващ бизнес модел.

Сделката бе финализирана в съответствие с българското законодателство и след получаване на необходимите одобрения от компетентните органи. Това представлява поредна стъпка за "Пощенска банка" към утвърждаването ѝ като системна за пазара банка, но е и от ключово значение за "Юробанк Груп", като част от стратегията ѝ да разширява дейността си с фокус върху значими регионални пазари, на които е лидер, посочи кредиторът.  

В резултат на сделката "Пощенска банка"

затвърждава водещата си позиция в банкирането на дребно и вече заема второ място на пазара на потребителско кредитиране,

като добавя нова клиентска база към портфолиото си и придобива портфейл от над 960 млн. лв. потребителски заеми.

"Пощенска банка" ще предоставя в пълен обхват услугите на "БНП Париба Лични финанси" чрез продуктовата линия "ПБ Лични финанси, част от Пощенска банка" на настоящите си и нови клиенти при същия висок стандарт на обслужване.

В изпълнение на подписаното споразумение "Пощенска банка" ще включи в портфолиото си от финансови услуги за физически лица и платформата "Депозити с бъдеще" – изцяло онлайн откриване и управление на депозити.

През декември "Юробанк" обяви, че съгласно подписано споразумение нейното българско дружество "Пощенска банка" се е съгласило да придобие "БНП Париба Лични Финанси", която има мрежа от 44 клона и повече от 270 000 клиенти в България.