„Ростех“ покани Том Круз да види новия Су-57

Техномания
16:15 - 30 Март 2022
2363
„Ростех“ покани Том Круз да види новия Су-57

Руската държавна корпорация „Ростех“ не се посвени покани американския актьор Том Круз да посети международното авиошоу МАКС-2023, за да го запознае по-добре с възможностите на най-новия изтребител Су-57. Това съобщиха за ТАСС в сряда от пресслужбата на „Ростех“.

Зрителите на трейлъра на филма "Top Gun: Maverick" с Том Круз в главната роля видяха в един от кадрите изтребител, наподобяващ руския самолет Су-57. Американски пилот го наблюдава от пилотската кабина по време на въздушен бой, поясняват от компанията.

Су-57 е мощна и модерна машина. Тя е впечатляваща и вдъхновяваща. Не само за военните, но както виждаме, и за режисьорите. Каним Том Круз на МАКС-2023, за да опознае по-отблизо Су-57 и да видите с очите си впечатляващия пилотаж, изпълняван от руски асове на този самолет“, коментираха от пресслужба на „Ростех“.

Действието на филма "Top Gun: Maverick" се развива 36 години след събитията в първия филм през 1986 г., тоест днес. Първият полет на Су-57 е извършен на 29 януари 2010 г., т.е. самолетът може да участва в действията.

В реални бойни условия в Сирия изтребителят Су-57 беше изпитан през зимата на 2018 г. Вероятно специалистите, работещи по филма, са забелязали руската новост и са я включили във филма, смятат от „Ростех“.

Су-57 е руски многофункционален изтребител от пето поколение, предназначен за унищожаване на всички видове въздушни, наземни и надводни цели. Има свръхзвукова скорост, вътрешно въоръжение, покритие, поглъщащо радарите, както и най-нов комплект бордово оборудване.

До края на 2024 г. руските военно-космически служби ще получат 22 Су-57, а до 2028 г. броят им ще бъде увеличен до 76 единици. Първият изтребител влезе в войските през 2020 г., обясняват от компанията.