„Сайпръс хил” със звезда в Алеята на славата

Рап ветераните станаха на повече от 30 години

Актуални новини
12:52 - 19 Април 2019
1882
„Сайпръс хил” със звезда в Алеята на славата

Рап групата "Сайпръс Хил" получи звезда на Холивудската алея на славата в Лос Анджелис - града, където е основана преди повече от три десетилетия, предаде Франс прес.

„Това е сюрреалистично - довери Лорънс Мъгеръд, известен също като диджей Мъгс, 30 години след сформирането на първата латиноамериканска група, която е издала платинен албум, в Лос Анджелис. - Когато бяхме деца, се разхождахме тук и гледахме звездите. Не сме и помисляли, че ще получим звезда. Представители сме на хип-хоп музиката. Чудесно е да честваме подобно събитие", предаде БТА.

„Преди да се заловя със създаване на музика, членувах в гангстерска банда", заяви Луис Фрийз, известен също Би Риъл. „Както знаете, възможностите да се измъкнеш не са големи - отиваш в затвора или те погребват. Тогава момчетата видяха нещо в мен и ме върнаха в правия път, за да създавам музика заедно с тях. Така бе сформирана "Сайпръс Хил"."

Името на групата е заимствано от улица в квартала, в който са израсли членовете й. От втория й албум "Black Sunday", който излезе през 1993 г., са продадени над 3 милиона копия. Най-новият й албум "Elephants on Acid" излезе през септември 2018-а.