„Спаси София“ се регистрира в ЦИК за местните избори

Политика
15:59 - 09 Септември 2023
2218
„Спаси София“ се регистрира в ЦИК за местните избори

Благодарение на задружните усилия на екипа на „Спаси София“ само за няколко дни успяхме да съберем над 3800 подписа, които внасяме за регистрация на партия „Спаси София“ за участие на местните избори в края на октомври тази година, заяви пред журналисти председателят на партията Борис Бонев, преди да подадат документи в Централната избирателна комисия (ЦИК).

За нас това е изключително вълнуващ момент, защото някои от нас си спомняме, че от една организация от четирима човека в момента сме партия с над пет хил. члена със структури във всеки един квартал на София и с много активни доброволци и хора, които работят за това София да бъде един по-добър град за живот, коментира той. 
 
Той добави, че това, което ще се случи в рамките на следващите няколко месеца, е една много сериозна битка, която те основно ще проведат, за да може най-сетне да освободят София от дълбоката коренова система, която моделът на ГЕРБ е пуснал, модел на корупция, модел на липса на амбиция, модел на липса на чувство за естетика.

Щастливи сме, че заедно с нашите партньори от „Продължаваме промяната“ (ПП) и „Демократична България“ (ДБ), заставайки зад Васил Терзиев като общ кандидат за кмет, имаме пълното разбиране за това, че всичко това трябва да се случи, независимо каква ще бъде цената за нас като партийни субекти, защото добруването на София и на гражданите е много по-важно отколкото личният партиен интерес на всеки един от нас, обясни Бонев. 
 
Той припомни и трите основни приоритета, върху които всички те като екип ще работят – мащабните инвестиции в кварталите, София да бъде чист, зелен и проспериращ град, борбата срещу корупцията и за прозрачност. ЦИК: 206 общински избирателни комисии са назначени до момента

Вече от два месеца „Спаси София“, ПП и ДБ сме на терен, правим кампания, говорим си с хората, представихме десетки проекти, хиляди брошури, които бяха раздадени, множество събития на представяне както на районните ни кметове, така и на приоритетите по квартали, за които ще се борим, обясни Бонев. По думите му техните опоненти -  ГЕРБ и другите, ги няма.

За пореден път те демонстрират пълно неуважение към хората в този град и страх, и притеснение, защото знаят, че вече никой не им вярва и знаят, че няма какво ново да предложат на хората в София, коментира Бонев. Според него затова ще чакат последния възможен момент да регистрират своите кандидати, да ги покажат с надеждата, че няма да има достатъчно време всъщност да се разбере колко несъстоятелни ще бъдат те.

За нас няма никакво съмнение, че след местните избори в София ще бъде отворена нова страница, в която корупционният модел на ГЕРБ ще бъде изкоренен, смята Бонев. Той заяви, че именно „Спаси София“ ще бъде гарантът, че моделът на ГЕРБ няма да продължи да се репликира и да съществува в Столичната община.