„Спаси София” алармира: Трасето на трамвай №5 е трагично, пак ли ремонт на ремонта?

Новини
17:00 - 19 Декември 2019
6192
„Спаси София” алармира: Трасето на трамвай №5 е трагично, пак ли ремонт на ремонта?

Трамвайното трасе на трамвай №5 по Бул. „Цар Борис III” е в ужасно състояние, макар че бе ремонтирано през октомври. За това алармираха от „Спаси София”. 

„Продължават постарому: Столичната община не може да асфалтира качествено няколко метра релсов път, дори когато се напъва предизборно. На това прилича кръстовището на бул. Цар Борис III и бул. "Акад. Иван Гешов" – ремонтирано през октомври и вече отново е за #ремонтнаремонта.”, сигнализират от  организацията на общинския съветник Борис Бонев. 

От „Спаси София” припомнят, че по въпросното трасе на една от най-натоварените линии наскоро имаше два инцидента с дерайлирали трамваи и въпреки това, аварийните ремонти продължават да се правят изключително некачествено. „Поради тези причини подобни кърпежи се налага да се преправят по няколко пъти в годината – например, по бул. Христо Ботев, ул. Алабин, пл. Македония и др.”, недоволни са доброволците.

Те подчертават, че „времето за оправдаване, измиване на ръцете с изпълнители или търсенето на удобни бушони отдавна приключи” и настояват за ясна и персонална отговорност на длъжностните лица, които „допускат подобна мърлява работа в града ни.”