„Тесла” пак качва цените на автомобилите си

Илън Мъск компенсира загубите от най-масовия си и по-евтин Model 3

Новини
17:29 - 25 Март 2019
1390
„Тесла” пак качва цените на автомобилите си

Технологичният гигант „Тесла” повиши цената на колите си за пореден път този месец, съобщава сайтът marketwatch.com. Ръстът е с приблизително 3% като не засяга всички автомобили.

В началото на тази година шефът на компанията Илън Мъск обяви, че ще смъкне цените на всички модели. Само преди седмици пък стана ясно, че автомобилопроизводителят смята да вдигне цената на някои автомобили, за да компенсира загубите от най-масовия си и по-евтин Model 3. Промяната не обхвана Model S и Model X, а потребителите можеха да поръчват електромобили от сайта на същите цени до 18 март. Със същата цел Мъск сподели, че смята да затвори неопределен брой магазини, а оттук насетне те ще складират по-малко превозни средства.

От туит на шефа на компанията в неделя стана ясно, че всички модели ще се оскъпят с близо 3%. Увеличението обаче няма да обхване онлайн поръчките.

„За да съм ясен, промяната не влияе на поръчките по сайта – цените на склад са малко по-ниски и това ще уравновеси положението“, написа Мъск в социалната мрежа Туитър. Колите на склад включват тези машини, които са вече произведени и не са подходящи за поръчка от сайт.