„Убиецът” на Мариана Димитрова издържал Димитър Маринов в САЩ

Д-р Игор Куценок съсипа живота на соц актрисата и я прати в лапите на депресията, твърди синът й

Нещо за четене
14:02 - 22 Март 2019
57196
„Убиецът” на Мариана Димитрова издържал Димитър Маринов в САЩ

Бодро патриотарстващият от всички телевизионни канали и вестникарски страници български актьор Димитър Маринов, нашумял с петминутна роля във филма „Зелената книга”, ако не друго, поне може да се похвали с наистина изключително пъстра биография. Lupa.bg научи, че в първите години след като емигрира в САЩ, симпатичният актьор е живял на издръжката на известния психиатър Игор Куценок – мъжът на покойната Мариана Димитрова, когото и до днес семейството й обвинява за смъртта на актрисата.

Д-р Куценок и Димитър Маринов се засичат през 1994 г. в Сан Диего и бързо се сдушват покрай любовта си към музиката. Също като актьора, половинката на талантливата Мариана е свирил на цигулка на младини. Двамата дори правят за кратко китарен дует, с който забавляват българската диаспора по Западното крайбрежие.

По-интересна е обаче финансовата страна на взаимоотношенията им. Запознати със ситуацията твърдят, че докато Маринов изнемогва без пари и работи каквото хване, Куценок бързо се урежда с място на асистент-професор в местния университет. Игор ежемесечно подпомага приятеля си с парични инжекции в продължение на повече от 3 години.

Псхихиатърът д-р Игор Куценок се задоми отново след самоубийството на Мариана Димитрова

Куценок до днес се радва на благодарността на Маринов, но не така положително гледа на него семейството на трагично загиналата Мариана. Нещо повече – синът й от предишния брак Иво директно обвинява пастрока си за смъртта на актрисата. Иво е убеден, че майка му е избрала да се самоубие заради деспотичния нрав на човека до себе си. Звездата на социалистическото кино сложи край на живота си, като скочи от 7-ия етаж на 1 юни 2005 г. Днес само двете й деца - Иво и Александра не могат да забравят ужасния край на майка си. Оказва се, че месеци наред Димитрова е страдала от тежка депресия. Уви, вместо да й помогне като добър специалист, мъжът й д-р Куценок още повече е засилвал тревожното й състояние и депресията, убеден е синът на Мариана.

Самият Игор Куценок отдавна е забравил бившата си съпруга и живее щастливо с млада жена, от която има две деца. Съмненията на Иво, който е син от предишен брак на Мариана Димитрова, са че Игор Куценок е имал любовница, още докато е бил с майка му. За да не пречи на новата му връзка, той е подтикнал Мариана да сложи край на живота си, убеден е Иво.

Навремето най-голям поклонник на таланта на Мариана, психиатърът успя да я омотае в мрежите си и след бурна любов, актрисата се омъжи за него, заряза киното и замина за САЩ в разцвета на силите си. Мариана Димитрова е от първите български емигранти в Америка, тя отлита за страната на неограничените възможности веднага след 10 ноември. Уви, за нея работа като актриса няма в Щатите. За това пък Игор Куценок гради шеметна кариера. Той бързо се налага в един от най-добрите психиатри и печели десетки хиляди долара месечно, като между 2013 и 2016 г. дори беше специален консултант към ООН.

Мариана Димитрова в незабравими филмови роли

Егоцентричният доктор ревнувал от популярността на звездата от „Мъжки времена” и това изострило драмите помежду им, спомнят си колеги на Мариана. Разпъната между момчето си от брака й със състудента от ВИТИЗ Продан Димов, което за жалост е наркоман и е минал на хероин, и ежедневните семейни скандали, актрисата е на ръба. Психиатърът не опитва да му помогне, а накрая гони сина й от дома си. Мариана Димитрова е принудена да се среща тайно по улиците с момчето си, за да го нахрани. Отгоре на всичкото, д-р Куценок обявява за психично болна съпругата си и започва да й дава да пие купища лекарства, които не само не й помагат, но увеличават мъката и депресията й. Заедно със скандалите на ревнивия съпруг, актрисата получава и друг „подарък” –общата им дъщеря Алекс един ден й заявява, че майка й може да напусне дома, но тя си остава с баща си.

Съсипана психически от жестокия натиск на съпруга си, в деня, в който не открила и сина си, изхвърлен на улицата, сломената Мариана решава, че няма причина да живее. Актрисата слага край на живота си и скача от високото.

След трагедията, в името на майка си, която единствена не го осъди, докато бе в плен на наркотиците, синът й Иво успя да се пребори със зависимостта си. Той не общува с пастрока си Игор Куценок и със сестра си Алекс. Иво е убеден, че мъжа на майка му е виновник за нелепата й смърт.