„Възраждане“ дава рамо на Мая на протеста утре

Актуални новини
15:35 - 22 Май 2020
15017
„Възраждане“ дава рамо на Мая на протеста утре

Партия „Възраждане“ ще даде едно рамо на Мая Манолова на протеста в събота. Лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ планира мащабна демонстрация пред Министерски съвет утре с начален час 11 ч .

Добрата новина за Манолова е, че ще може да разчита на присъствието на хората на Костадин Костадинов, които на 14 май уплашиха властта с многолюден протест пред Народното събрание и Министерски съвет.

„Още в началото на протестите на 14 май заявихме, че трябва да се търси единодействие от всички опозиционни сили, които не са доволни от настоящата власт. Подкрепяме всички, които недоволстват от управлението на настоящия режим“, коментира пред Lupa.bg лидерът на „Възраждане“.

Костадин Костадинов обаче призна, че той самият ще отсъства от протеста на Манолова.

„Аз конкретно няма как да отида, защото не съм в София и имам други ангажименти и дела. Но всеки, който иска, ще отиде“, обясни той.

Костадинов уточни, че подкрепата за Манолова или друга политическа сила не е форма на коалиция, а само единодействие срещу правителството. 

„Нека всички, които мислим еднакво, да действаме еднакво. Нека да излезе Мая Манолова – чудесно, приветстваме го. Нека после излезе Слави Трифонов. Нека след това излезе БСП, нека излезе Демократична България... Нека всеки, който не харесва действията на правителството – да излезе и да се обозначи. Тук не говорим за коалиции. А след като се случат нещата, дай Боже, оттам насетне - варианти много“, добави Костадин Костадинов.