„Възраждане": Самолети с бежанци от Австрия тайно кацат нощно време в София

За нас най-важното в момента е референдумът за еврото, смята общинският съветник от партията

У нас
10:20 - 18 Февруари 2024
6086
„Възраждане": Самолети с бежанци от Австрия тайно кацат нощно време в София

Много самолети, с които Австрия ни връща бежанци, кацат в София. Правят го тайно през нощта. Това каза общинският съветник от "Възраждане" в София Деян Николов в предаването на БНТ "Денят започва с Георги Любенов". 

„Възраждане" ще води разговори с европейските партньори на България и ще поискаме от тях да наложат вето за приемането на страната ни в еврозоната, каза още Николов.

„Темата за ротацията и за Навални е от дневния ред на външни сили на България, за нас най-важното в момента е референдумът за еврото. Нека да видим какви ще са мотивите на КС за отказа да се проведе и ще решим какво друго да правим освен протестите. Ние сме събрали 450 хиляди валидни подписа за насрочване на референдум. Конституционните съдии са взели изключително политическо решение", каза Николов.

Според него в момента управляващите у нас се опитват да манипулират данните за инфлацията. Например премахването на студентските такси е част именно от такъв опит.

Николов каза, че евентуалното решение за допускане на България в еврозоната ще се вземе формално от ЕЦБ и ЕК, но страните членки на еврозоната все пак имали право да наложат вето и надеждата на „Възраждане" е някоя от тях да бъде накарана да го направи.