„Златният учител” на България празнува ЧРД

Топ
12:46 - 02 Декември 2020
2780
„Златният учител” на България празнува ЧРД

Днес "златният учител" на България Теодосий Теодосиев празнува своя рожден ден. Дори и малките му ученици го наричат Тео. Това не е знак за неуважение, а тъкмо обратното - обръщение, което говори за силната духовна връзка между Учителя и неговите ученици.

Вдъхновителят, който събуди душите на стотици млади хора успява в продължение на повече 30 години в нищета, с лични средства, безплатно да подготвя едни от най-добрите математици и физици в света. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университетите Харвард и Принстън се състезават за тях. Теодосиев е автор на уникален Метод за формиране на силов интелект. Той създава не само учени, но личности-лидери, учени с характер, незаменими хора.

Със заслужена гордост Тео разказва: "На всяка US ракета в Космоса са монтирани камери на мой ученик. Дpуг казанлъчанин, който работи в Колорадо - Теньо Попминчев, професор, е автор на най-съвършените лазери на рентгенови лъчи. Заедно с брат си Димитър, също мой ученик, пишат нова азбука - азбуката на ярките квантови рентгенови лъчи. Христо Иглев работи в Мюнхенската политехника и откри как да превърне водата в лед при плюс 16 градуса по Целзий. Николай Кърджилов успя да фотографира магнитното поле с неутрони, което е сензация в науката..."

Възпитаниците на Тео успяват, защото са научени на тежък интелектуален труд и могат да решават трудни задачи от всякакво естество. Според него силовият интелект се създава, чрез занимания и усвояване на точни науки, чрез решаване на словесни задачи, чрез непрекъснато упражняване на ума.

Учителят, дал криле на много красиви умове да полетят е пример за подражание на всички нас. Желае да подготвя господари, не слуги, силни личности, които могат да платят цената, за да постигнат това, което искат. Защото "смъртно опасно е да си прост".

На многая лета!

Весела Василева, фейсбук