„Зуум” криптира и видеочата

Техномания
22:54 - 22 Май 2020
1646
„Зуум” криптира и видеочата

Компанията „Зуум” (Zoom Video Communications) обяви в петък, че е готова с проект, предлагащ криптирани "от край до край" на нейните видеокомуникации.

Предложението е създадено от екип на фирмата Keybase, стартъп за криптиране, който беше придобит от „Зуум” по-рано този месец в опит да повиши сигурността на предлаганите от нея услуги. Самият проект е публикуван в GitHub.

„Зуум” призова експерти по криптовалута, нестопански организации и клиентите да дадат обратна информация за направеното предложение. "След като оценим тази обратна връзка за интегриране в окончателния дизайн, ще обявим нашите инженерни етапи и цели за внедряване на криптиране "от край до край" за потребителите ни, отбелязват от компанията.

Решението на „Зуум” идва, след като редица компании и организации взеха решение да ограничат или дори да забранят използването на приложението за видеовръзка на фирмата, позовавайки се на опасения за сигурността. Подобни указания преди време бяха дадени от Alphabet Inc, компанията-майка на Google, от  Федералното външно министерство на Германия и от Сенатът на Съединените щати.