Бебе гигант се роди в Пловдив

Любопитно
14:10 - 08 Юли 2020
6291
Бебе гигант се роди в Пловдив

Бебе гигант се появи на бял свят в пловдивската УСБАЛАГ „Селена“. Новороденото е момиченцето и тежи 5 килограма и 10 грама. То е най-голямото бебе, родено в специализираната болница от началото на годината, съобщиха от лечебното заведение. 

Заради значителните размери на плода раждането е било с цезарово сечение. Момиченцето, наречено Теодора, е второто бебе в семейството на Гергана и Мариян от сливенското село Пет могили. Шестгодишният батко също е роден със завидно тегло – 4 килограма и 490 грама. 

„Аз просто съм създадена да износвам големи бебета“, споделя 38-годишната Гергана.

Диня и сирене са храните, които са присъствали най-често в менюто на бременната жена.

„Не ми тежеше бебето. До последно се движеше свободно и се преобръщаше в корема ми“, споделя Гергана. „Ако не беше въведено извънредното положение през март, вероятно щях да продължа да работя и по-дълго“, разказва за бременността си майката.

Нормални по големина са бебета между два и половина и четири килограма. Големите бебета не са радост за медиците, тъй като високото тегло е възможно да доведе до патология при бебето или да бъде следствие от патология при майката. За щастие не такъв е случаят с рекордьорката Теодора. И тя, и майката вече са вкъщи в отлично здраве, отбелязват от болницата.