Бекъм предостави профила си в Инстаграм на... украинска лекарка

Той похвали шефката на детската болница Ирина преди да ѝ предаде акаунта си в социалните мрежи в неделя

Спорт
17:17 - 21 Март 2022
1590
Бекъм предостави профила си в Инстаграм на... украинска лекарка

Английската футболна легенда Дейвид Бекъм предостави профила си в Инстаграм на лекарка от Украйна в опит тя да покаже реалността на техните затруднения в медицинските заведения.

Легендата на Манчестър Юнайтед отправи искрена молба към своите последователи да подкрепят „невероятните хора“, работещи в „ужасяващи условия“.

Той похвали шефката на детската болница Ирина преди да ѝ предаде акаунта си в социалните мрежи в неделя.

Тя описа подробно нейното тежко положение, като се грижи за новородени бебета и техните майки в Харков, докато войната в Украйна бушува.

Ирина разказа как в първия ден на опустошителния конфликт бременните жени и майките е трябвало да бъдат евакуирани в мазето.

„Бяха ужастни три часа, които прекарахме заедно. За съжаление не може да вземем бебетата, които се намират в интензивното отделение, в мазето, защото те разчитат на животоспасяващо оборудване. Първите дни бяха най-трудни. Трябваше да се научим как да работим с бомбардировките“, обясни тя.

Ужасни видеозаписи показват разрушеното мазе, което е превърнато в подслон за нови и очакващи майки.

Поредица от опустошителни въздушни удари по родилни домове в Украйна ужаси света.

Президентът Влодимир Зеленски определи бруталните атаки като акт на „геноцид“, тъй като ракетите са насочени къ, уязвимите жени и деца.

Ирина каза, че остава в медицинското заведение през целия ден, като жонглира с ролите си на началник на клиниката, на педиатричен анестезиолог, както и да управлява логистиката и да предлага емоционална подкрепа на пациентите.

След това тя сподели сърцераздирателната история на жена на име Яна и нейното момченце Михаел.

Малчуганът се ражда на втория ден от войната с проблеми с дишането.

„Сега е по-добре, но къщата на семейството му е разрешена и те не могат да се върнат“, разказа Ирина.

„Кислородните генератори, които получихме от Уницеф помагат за осигуряването на кислород за децата в мазето. Вероятно рискуваме живота си, но изобщо не мислим за това. Обичаме работата си“, каза още Ирина.