Бела Хадид обясни отсъствието си от модния подиум

САЩ
11:56 - 08 Август 2023
1947
Бела Хадид обясни отсъствието си от модния подиум

Известният американски модел Бела Хадид обясни отсъствието си от модни дефилета с хронична болест, от която страда от 15 години, предаде АФП.

В профила си в Инстаграм тя подробно разказа за лаймската болест, а също така и намекна, че ще се завърне на подиума.

В съобщението, придружено с извадки от медицинското й досие и нейни снимки на системи или в болницата, Бела Хадид споделя за "15-те години невидимо страдание", причинено от лаймска болест и продължително лечение. Тя казва, че "най-накрая е в добро здраве".

"Ще се завърна, когато се почувствам готова", допълва 26-годишната звезда, която е един от най-популярните модели на своето поколение заедно със сестра си Джиджи Хадид.
    
Бела не присъства на последните големи модни събития, включително на бала на музея "Метрополитън" и на Седмицата на висшата мода в Париж. Това създаде опасения, че тя ще се оттегли от модния подиум завинаги, отбелязва АФП.


    
Изабела Хадид, както е истинското й име, е говорила и в миналото за трудностите да продължи кариерата си заради заболяването.

"Да бъда толкова тъжна и болна, когато около мен има късмет, привилегии, възможности и любов, е може би най-неприятното нещо, което съществува", каза тя в публикацията си в Инстаграм от неделя. 

"Всичко това ми тежи по начин, който не мога да обясня", допълни Хадид, но все пак увери: "Добре съм и ... не е необходимо да се притеснявате".

Нейните майка и брат, които също дефилират по модните подиуми, страдат от болестта.

Според данни от 2022 г. повече от 14 процента от световното население страда от лаймска болест, причинена от бактерия и предавана чрез ухапване от кърлеж.
    
Заразата рядко е с летален изход, но хората, ухапани от болен кърлеж, често развиват кожен обрив и имат грипоподобни симптоми, включително болки в мускулите и ставите, главоболие, гадене и повръщане, отбелязва АФП.