Белезници за биячите на Слави Ангелов (ОБЗОР+СНИМКИ)

Актуални новини
13:57 - 23 Април 2020
9902
Белезници за биячите на Слави Ангелов (ОБЗОР+СНИМКИ)

Задържани са извършителите и поръчителите на зверския побой над журналиста Слави Ангелов. Спецакция по залавянето им бе проведена днес в София под надзора на Специализираната прокуратура. Масирано полицейско присъствие има в района на улица „Черковна“ №20.

На място дойдоха главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Слави Ангелов беше пребит пред дома си на бул. "Дондуков" на 17 март от двама души с маски, а трети е снимал побоя. Журналистът беше приет в болница ИСУЛ, където му бяха направени няколко операции. Извършителите на побоя се издирваха оттогава.


"Разбитата в София организирана престъпна група се е занимавала със силови действия и нанасяне на телесни повреди. Един от случаите, който се разследва, е свързан с журналиста Слави Ангелов. Извършват се активни действия по разследването", каза Гешев пред къщата в кв. "Подуяне", където бяха арестувани двама, а после доведен и трети. Главният прокурор съобщи, че в рамките на утрешния ден ще се прецени кои от задържаните ще бъдат привлечени в качеството си на обвиняеми.


"Случилото се с вашия колега е атентат срещу държавата. Живеем в правова държава и посегателствата над журналисти и обикновени граждани не може да се случват", категоричен бе главният прокурор.

Извършват се активни действия по разследването - претърсване на леки автомобили и на множество адреси.


От полицията пазят в тайна подробности за акцията, но се предполага, че задържаните са група фенове на Левски София, сред които са имената на част от лидерите на ударните им групи - Любо Делев, който е член на "София-Запад" и преди време загуби уговорен бой с тартора на агитката на ЦСКА - Иван Вечлев - Кюстендилеца. Според информация на Lupa.bg сред задържаните е и кикбоксьорът Даниел Илиев - също известен в криминалните среди, а също така и гадже на Гери-Никол.

Снимки: Агнес Методиева