Белгия обърна Дания и записа втора победа

Актуални новини
21:49 - 17 Юни 2021
4485
Белгия обърна Дания и записа втора победа

Белгия обърна с 2:1 Дания в Копенхаген и записа втора победа в група "С" на Евро 2020. Така белгийците си осигуриха място на 1/8 финалите и зарадваха феновете си.

Домакините изиграха страховито първо полувреме, в което тотално надиграха гостите си и заслужено поведоха още в третата минута с гол на Юсуф Поулсен.

През втората част обаче белгийците сериозно се разиграха. В игра се появиха мегазвездите на "червените дяволи" - Кевин де Бройне и Еден Азар, което се оказа и решаващо.

Белгия първо изравни чрез Торган Азар (55), след което стигна и до победата с попадение на Кевин де Бройне (70).

Така Белгия записа нова победа в групата и вече е в следващата фаза на турнира. Датчаните заслужават само суперлативи за играта си, но нямаха шанс поне за точката.

Дания започна лудо мача и вкара още в третата минута. Тогава Юсуф Поулсен получи топката на границата на пеналта и с отсечен удар опъна мрежата на Белгия за 1:0.

Великолепно начало за домакините, които продължиха да мачкат слисаните белгийци. Четири минути по-късно Йоким Маеле стреля мощно, но този път Куртоа спаси.

В 10-ата минута срещата временно бе спряна в чест на Кристиан Ериксен. Зрителите, селекционерите и футболистите на двата тима избухват в аплодисменти в подкрепа на Ериксен.

Дания продължи да атакува и стигна до ново положение, но Мартин Брайтуайт с глава стреля в аут. Постепенно играта се пренесе основно в средата на терена, където домакините много правилно разиграваха и затваряха празните пространства, като не даваха никакви шансове на играчите на Белгия.

След половин час Даниел Вас стреля от воле, но парти топката над вратата. Към края на полувремето играчите на Белгия живнаха, но така и не успяха да създадат чисто голово положение.

Дания започва нападателно и второто полувреме. Томас Дилейни пое топката пред дъгата на наказателното поле и стреля мощно с левия крак, но в аут. Така се стигна до 55-ата минута, когато белгийците вкараха с първото си сериозно положение.

Тогава Лукаку и резервата Кевин де Бройне развинтиха защитата на домакините, последва пас към Торган Азар, който на празна врата направи 1:1. В следващите минути белгийците изцяло взеха инициативата и притиснаха здраво датчаните, които се върнаха изцяло пред вратата си.

В 70-ата минута Белгия направи пълен обрат. Еден Азар пусна страхотен пас към Де Бройне, който с отсечен удар с левия крак опъна мрежата за 1:2. Веднага след това последва нов удар на Кевин де Бройне, но този път Каспер Шмайхел спаси.

В 78-ата минута Дания можеше да изравни. Мартин Брайтуайт се озова на чиста позиция, но не успя да преодолее Куртоа. Десет минути по-късно дойде и последното положение за домакините.

Тогава Мартин Брайтуайт се извиси и стреля с глава, но прати топката в горната греда. До края не се случи нищо интересно и така Белгия си взе победата.