Белица изпрати любимата си докторка, убита от COVID-19

Общество
20:20 - 19 Ноември 2021
8181
Белица изпрати любимата си докторка, убита от COVID-19

Белица потъна в скръб от загубата на любимата си лекарка д-p Янка Кошова. За три часа по тихите улици на малкия град, потънал в скръб и мълчание, прииждаха на групи гражданите на Белица, за да отдадат последната си почит и уважение пред обособения погребален кът със снимката на любимата си докторка.

Думите не стигаха за да изразят съболезнованията си към нейното достойно семейство, дъщерите и д-р Ася Караджова и Гергана Тончева- Банкова, зетьовете д-р Сашко Караджов и Георги Банков, внуците Георги Караджов и Яна Банкова, потънали в скръб от загубата на свидната си майка и баба. Близките не споделиха дали докторката е била ваксинирана.

"Свързани със силата на чувствата, потънали в спомени и радостни и тъжни в които д-р Кошова е присъствала в живота на хората, огромни букети от цветя и венци отрупаха погребалния й кът. И не може да бъде друго защото през кабинета й са минали поколения пациенти които носят частица от нея в себе си, грейнала като факел за спасен човешки живот.

Д-р Кошова не успя да победи коварната болест COVID -19. Въпреки това до последно остана вярна на пациентите и не ги остави в битката с вируса.