Бен Стилър изненадващо посети Украйна (снимки)

Американската звезда се срещна с бежанци в Полша

Шоу
23:50 - 20 Юни 2022
4178
Бен Стилър изненадващо посети Украйна (снимки)

Холивудският актьор Бен Стилър беше сниман в Украйна ден след като се срещна с украински бежанци в Полша, които са били принудени да избягат от войната през границата.

56-годишната американска звезда беше забелязана да се разхожда в Лвов, Украйна, в неделя.

Западният град беше атакуван от руски сили по време на продължилата месеци инвазия, но остана сравнително невредим в сравнение с източните градове в страната.

Стилър, който е посланик на добра воля на ВКБООН (Върховния комисар на ООН за бежанците), е отлетял до Жешов в югоизточна Полша ден по-рано, опитвайки се да повиши осведомеността за тежкото положение на бежанците.

На страницата си в Instagram той каза, че се среща със семейства, "чийто живот е разкъсан от войната и насилието в Украйна".

Той каза, че милиони хора са били принудени да напуснат домовете си в Украйна, като над 90% са жени и деца.

Стилър добави: „Тук съм, за да уча, да споделям истории, които илюстрират въздействието на войната върху човека и да засилвам призивите за солидарност. Всеки има право да търси безопасност. Който и да е. Където и да е. Когато и да е."

На една снимка той е заснет да се среща с работници от ВКБООН.

Той каза: „Имах възможността да се срещна с някои семейства, които избягаха от войната в Украйна, оставяйки близките си, без да имат идея кога ще могат да се върнат у дома“.