Бензема и Винисиус утвърдиха Реал Мадрид на върха в Испания

Кралете спечелиха с 2:1 домакинството си на Севиля

Спорт
11:15 - 29 Ноември 2021
1172
Бензема и Винисиус утвърдиха Реал Мадрид на върха в Испания

Реал Мадрид успя да обърне и победи Севиля с 2:1 в двубой от 15-ия кръг на Ла Лига. Гостите от Андалусия поведоха с 1:0 в 12-ата минута, но попадения на Карим Бензема в 32-ата и Винисиус в 87-ата донесоха успеха на "белия балет".

Така Реал вече има 33 точки на върха в Ла Лига, а Севиля е четвърти с 28.

Реал организира първата добра атака в двубоя в осмата минута, като след пробив на Дани Карвахал испанецът намери Винисиус, но изстрелът на бразилеца беше доста неточен.

Четири минути след това гостите от Севиля поведоха в резултата. След центриране от корнер Рафа Мир бе оставен абсолютно непокрит в наказателното поле и с глава матира Тибо Куртоа за 0:1.

Малко след това грешка на Карвахал можеше да коства много на Реал. Топката се озова в Рафа Мир, който я насочи към вратата, но Алаба изчисти от голлинията, а след това Куртоа направи страхотно спасяване.

Реал тръгна в търсене на изравнително попадение, но играта им не бе достатъчно убедителна. В 28-ата минута Винисиус стреля по посока на вратата, но Боно не се затрудни. Отговорът на Севиля бе удар на Лукас Окампос, който се спря в напречната греда.

В 33-ата минута Реал все пак успя да изравни. Боно отклони в гредата след мощен удар на Едер Милитао, но топката стигна до Карим Бензема, който отблизо я прати в опразнената врата за 1:1.

В края на полувремето и двата отбора създадоха по една добра ситуация. Първо Асенсио получи топката и отправи хубав изстрел, но топката мина над вратата, а след това Окампос засече центриране, но насочи кълбото директно към Куртоа.

През втората част Реал държеше инициативата на терена. В 58-ата минута Асенсио стреля отново над вратата, а в 70-ата минута хубава контраатака на "белите" завърши с неточен изстрел на Винисиус.

Все пак бразилецът се превърна в герой за мадричани в 87-ата минута, когато се справи със защитата на андалусиийци с прецизен изстрел в горния десен ъгъл не остави шанс на Боно за 2:1.