Бензема клекна пред Саудитска Арабия, Модрич също иска там

Спорт
12:53 - 01 Юни 2023
2995
Бензема клекна пред Саудитска Арабия, Модрич също иска там

Карим Бензема със сигурност ще напусне Реал Мадрид в посока Саудитска Арабия, съобщават множество журналисти и медии, приближени до Кралския клуб.

Носителят на „Златната топка“ е имал среща с президента Флорентино Перес и старши треньора Карло Анчелоти преди тренировката в сряда, на която е обявил решението си, а именно да приеме предложението и да напусне „Сантяго Бернабеу“ след 14 години вярна служба.

В Реал Мадрид до последно са се надявали, че Бензема ще остане и са шокирани от неговото решение. В клуба не са очаквали, че ще се стигне до раздяла, а това драстично променя плановете им за летния трансферен прозорец.

Според информациите, Карим Бензема ще играе за Ал Итихад.

След като трансферът на Карим Бензема от Реал Мадрид в Ал Итихад изглежда само въпрос на време, полузащитникът на Кралете Лука Модрич също може да се озове в Саудитска Арабия, след като е получил замайваща оферта.

Хърватинът има предложение за 120 милиона евро за три сезона. Това забавя подновяването на договора му с Реал, което изглеждаше сигурно, както и това на Карим Бензема.

Повече от десетилетие, след като акостира на „Сантяго Бернабеу“, Лука Модрич иска да се раздели с клуба, за да приеме офертата. Не е ясно от кой отбор идва тя, но вероятно става въпрос за Ал Насър на Кристиано Роналдо.