Бензинджия играе покер с картата на свой клиент

Актуални новини
13:34 - 28 Януари 2021
2109
Бензинджия играе покер с картата на свой клиент

Софийска градска прокуратура е предала на съда 23-годишен мъж по обвинение за използването на чужда банкова карта, съобщиха от обвинението.

На 15 юли 2019 година М.Р. спрял на столична бензиностанция в квартал „Слатина“, за да зареди гориво. Бил е обслужен от обвиняемия В.Х.. На касата шофьорът му подал банковата си карта, за да си заплати сметката от 36 лева, като уточнил, че тя е безконтактна. Въпреки това служителят поискал да му я даде, за да я маркира на ПОС-та и да въведе ПИН-кода си. Обяснил, че това е необходимо, защото на бензиностанцията им било старо устройството, след което му подал касов бон за платеното гориво.

М.Р. се отправил към колата си по-бавно, защото има здравословен проблем. Не след дълго при него е отишъл В.Х. като му казал, че бил забравил карта си и му я върнал. На следващия ден М.Р. проверил наличността по сметката си и извършените плащания с нея. Той установил, че предишния ден с нея са направени шест неправомерни трансакции. Обадил се в банката, за да я блокират. Междувременно с картата му били направени още две трансакции. Мъжът подал жалба в полицията и подробно описал случилото се.

В хода на разследването извършителят е бил установен, като се оказал служителят от бензиностанцията. Било е уточнено, че докато картата на М.Р. била у него, той успял да я снима от двете страни. Имайки нейните данни, той успял да осъществи от телефона си плащания в сайта „Гугъл плей“ за играта „Зинга Покер“. На няколко пъти закупувал чипове и е играел с тях.

Извършените от него осем трансакции с чуждия платежен документ били на стойност от 3 до 147 лева. До приключването на досъдебното производство В.Х. върнал на пострадалия мъж само 20 лева. Предстои наказателното производство срещу обвиняемия да продължи в съда.