Бербатов и легенди на Юнайтед подлудиха китайските фенове (СНИМКИ)

В Пекин българинът е в компанията на Петер Шмайхел и Уес Браун

Спорт
14:45 - 05 Юли 2019
2276
Бербатов и легенди на Юнайтед подлудиха китайските фенове (СНИМКИ)

Бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов посети Китай с легенди на бившия си клуб Манчестър Юнайтед.

Нападателят, който стана голмайстор на Висшата лига с екипа на „червените дяволи“, участва в откриването на фен център на Манчестър Юнайтед. От кадрите си личи, че той е в компанията на имена като Петер Шмайхел и Уес Браун.

Бербатов беше посрещнат с бурни възгласи и аплодисменти от китайските фенове, което още помнят головете му с №9 на гърба на екипа на Манчестър Юнайтед. По време на събитието на голям екран бяха показани някои от най-знаменитите момента на българина на „Олд Трафорд“.

Бербо не пропусна да отбележи събитието в профила си във Фейсбук, като подчертава, че си е прекарал чудесно в китайската столица.

Българинът взе отношение към качествата на настоящите офанзивни футболисти на „червените дяволи“. Той отличи особено Антони Марсиал, с когото се познават от съвместния им престой в Монако.

„Аз не съм треньорът и не е моя работа да говоря, но на мен нападателите на Манчестър Юнайтед ми харесват и са достатъчно добри.

Искам да отлича специално Антони Марсиал, защото с него съм играл в Монако и знам колко е добър. Мисля, че може да стане дори по-добър, но ако е подложен на правилния тренировъчен режим, има правилното поведение и получава правилните наставления от Оле Гунар Солскяер. Ролята на мениджъра тук е много важна.

Оле беше един от най-великите нападатели на своето време и Марсиал може лесно да отиде при него и да го помоли за съвет как да бележи повече, как да се движи, как да заобикаля защитата. Така че, честно казано, не мисля, че отборът има нужда от нови нападатели“, заяви Бербо.